Anglia – Franța, derby-ul sferturilor Cupei Mondiale 2022! Selecţionerul Gareth Southgate recunoaște: „Va fi cel mai mare test al nostru”

Publicat: 05/12/2022, 12:00

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, crede că meciul cu Franţa din sferturile de finală ale Cupei Mondiale Qatar 2022 va fi cel mai mare test pentru naţionala sa.

Partida are loc la 10 decembrie, de la ora 21:00, pe stadionul Al-Bayt din Al-Khor.

În optimile CM 2022, Franța a învins Polonia, scor 3-1, goluri Giroud (44) și Mbappe (74 și 90+1), respectiv Lewandowski, din penalty (90+9), iar Anglia a depășit Senegal, scor 3-0, goluri Jordan Henderson (39), Harry Kane (45+3) şi Bukayo Saka (57).

Anglia – Franța, derby-ul sferturilor Cupei Mondiale 2022

Anglia a câștigat ultima dată împotriva Franței la un turneu final, la Cupa Mondială 1982, scor 3-1.

Selecţionerul englez Gareth Southgate a vorbit despre derby și a anunțat că cel mai mare pericol pentru echipa sa este Kylian Mbappe.

„Meciul cu Franţa va fi cel mai mare test al nostru. Sunt campioni mondiali, au un talent incredibil, jucători excelenţi. Este greu să joci şi să marchezi împotriva lor. Va fi o mare provocare şi o partidă grozavă de jucat, cu o mare rivalitate istorică, ce a generat nişte meciuri extraordinare”, a declarat Southgate.

Antrenorul a completat: „Mbappe este evident un jucător de clasă mondială, care a demonstrat deja de ce este capabil în acest turneu şi în alte turnee. Este un jucător excelent, dar îl cunoaştem foarte bine şi pe Olivier Giroud. Au, de asemenea, mijlocaşi foarte buni. Oriunde priveşti, au un rezervor de jucători foarte importanţi pe toate posturile. Va fi un adevărat test, pe care îl aştept, o mare provocare pentru echipa noastră”.

Nu a fost un meci la îndemână, pentru că Polonia a fost foarte bine organizată, dar noi avem mereu această capacitate de a ne uni forțele. Și, după aceea, îl avem pe Kylian, care are capacitatea de a rezolva multe probleme, iar acest lucru este unul excelent pentru noi. A existat unitate de la început. Evident, a fi calificați în sferturile de finală este ceva foarte bun. Acum vom avea puțin mai mult timp liber, așa că vom profita de aceste momente alături de cei dragi și de familiile noastre, așa cum am planificat – Didier Deschamps, selecționer Franța

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase