Pe cine susține Federația Română de Fotbal la șefia FIFA

Publicat: 29 10. 2015, 18:14
Actualizat: 29 10. 2015, 18:48

„Am prezentat colegilor din Comitetul Executiv toate cele șapte candidaturi, pe care le avem la FIFA. Rămânem fermi în ceea ce privește valorile și principiile pe care le avem, și mă refer la bunele practici ale UEFA la nivel nivel internațional. De aceea prima opțiune pe care Federația Română de Fotbal o va avea este susținerea lui Michel Platini. În cazul în care va reuși să-și clarifice problemele pe care le are cu comisiile FIFA, și mă refer la această suspendare, sau o decizie definitivă la TAS. Dacă Michel Platini nu își va rezolva aceste probleme candidatul pe care Federația Română de Fotbal îl va susține necondiționat este Gianni Infantino, actualul secretar general UEFA”, a declarat Burleanu.

Și-au mai anunțat candidatura pentru postul de președinte al FIFA, în afara lui Platini și Infantino, șeicul Salmane Bin Ibrahim Al-Khalifa (Bahrain), prințul Ali bin Al-Hussein (Iordania), Jerome Champagne (Franța), Tokyo Sexwale (Africa de Sud) și Musa Bility (Liberia).

Președintele UEFA, Michel Platini, a fost suspendat 90 de zile din orice activitate legată de fotbal, de Comisia de Etică a FIFA, după ce justiția elvețiană a deschis o anchetă cu privire la o sumă de bani pe care el a primit-o de la președintele forului mondial, Joseph Blatter. Acesta din urmă este suspectat că a efectuat o „plată neloială” de două milioane de franci elvețieni în favoarea lui Michel Platini. Banii au fost achitați în 2011, în prejudiciul FIFA, pentru servicii prestate de Platini între 1999 și 2002.

Conform FIFA, Comisia Electorală nu va analiza candidatura lui Michel Platini, atât timp cât acesta este suspendat.

Alegerile pentru șefia FIFA vor avea loc la 26 februarie 2016.