Prințul Albert al II-lea, protagonistul unui film despre prima echipă de bob a principatului Monaco

Publicat: 10 02. 2015, 17:28
Actualizat: 10 02. 2015, 17:33

Compania de producție cinematografică Aldamisa a anunțat sâmbătă, la Festivalul de la Berlin, că va produce filmul „Royal Ice”, un lungmetraj biografic despre eforturile depuse la mijlocul anilor ’80 de Albert al II-lea, pe atunci prinț moștenitor, cu scopul de a înființa prima echipă națională de bob a principatului Monaco, în ciuda faptului că tatăl său, prințul Rainier al III-lea, nu era de acord cu acest proiect.

Filmul „Royal Ice” va avea la bază un scenariu scris de Albert al II-lea în colaborare cu fostul lui coleg din echipa olimpică de bob a principatului Monaco, Mark Thomas.

„Acesta este primul basm regal care reprezintă o poveste reală, despre un monarh în exercițiul domniei sale, în care dorința umană de realizare a unui proiect devine o veritabilă bătălie cu propriile limite, amplificată de constrângerile generate de îndatoririle regale”, a declarat Serghei Bespalov, directorul companiei de producție Aldamisa.

„Este o poveste unică și extrem de personală”, a spus la rândul său prințul Albert al II-lea.

Producătorii nu au anunțat deocamdată numele actorilor din distribuția peliculei. Filmările vor debuta în luna noiembrie.

Pasionat de sport, prințul Albert al II-lea a înființat prima echipă națională de bob a principatului Monaco în anul 1986 și a participat cu aceasta la cinci ediții consecutive ale Jocurilor Olimpice de iarnă, începând cu ediția de la Calgary din 1988 și până la ediția de la Salt Lake City din 2002.