Probleme pentru Astra Giurgiu: o firmă portugheză de impresariat solicită intrarea în insolvență a clubului

Publicat: 17 03. 2015, 15:02

Firma care solicită intrarea în insolvență a clubului condus de Ioan Niculae este Onsoccer International Gestao De Carreiras Desportivas SA, aceasta având de recuperat comisioanele din intermedierea transferurilor a doi fotbaliști care au evoluat la Astra Giurgiu.

Este vorba despre Pedro Santos și Yazalde Gomes Pinto, doi jucători care au jucat la Astra sub formă de împrumut de la Sporting Braga, între 4 septembrie 2013 și 1 ianuarie 2014, respectiv 7 septembrie 2013 și 30 iunie 2014.

Pe parcursul anului 2014, alți doi creditori au solicitat deschiderea procedurii generale a insolvenței a AFC Astra Giurgiu. Impresarul italian Mariano Bizzarri și compania de contabilitate, audit și consultanță economică financiară SC Ghe. Ștubeanu SRL au avut acțiuni pe rol la Tribunalul Giurgiu, dar au renunțat la judecată după ce și-au recuperat sumele restante.

În prezent, dintre cele 18 cluburi din Liga I, șapte se află în insolvență, FC Rapid, Universitatea Cluj, Oțelul Galați, FC Dinamo, CFR Cluj, Petrolul Ploiești și FC Brașov.