Rafael Nadal a anunțat că s-a infectat cu COVID-19

Publicat: 20 12. 2021, 15:45
Foto: Facebook

Rafael Nadal a anunțat că s-a infectat cu COVID-19. Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, spaniolul a explicat că a avut un rezultat pozitiv la un test PCR, la sosirea lui în Spania.

“Salutare tuturor. Vreau să vă anunţ că, la întoarcerea mea acasă după ce am disputat turneul de la Abu Dhabi, am fost depistat pozitiv la Covid-19 în urma unui test PCR efectuat la sosirea în Spania”, a scris Nadal.

Jucătorul cu 20 de titluri de Grand Slam a precizat că în Kuweit, dar și la Abu Dhabi, a fost testat la fiecare două zile, toate rezultatele fiind negative, ultimul dintre ele fiind efectuat vineri.

“Acum sunt izolat la domiciliu şi i-am informat pe cei cu care am fost în contact despre rezultatul meu”, a precizat Nadal, recunoscând că are “momente neplăcute”, dar speră că starea sa “se va îmbunătăţi încetul cu încetul”.

De asemenea, acesta a precizat că, din cauza acestei situaţii, trebuie “să aibă flexibilitate totală” în privinţa calendarului său şi îşi va analiza opţiunile în funcţie de evoluţie.

Nadal a petrecut patru luni în afara competiţiilor, din cauza unei accidentări la picior. El a fost eliminat în semifinale la Roland Garros şi a fost nevoit să se retragă de la Wimbledon, Jocurile Olimpice de la Tokyo şi US Open.

El a mai declarat anterior că nu poate garanta că va face deplasarea pentru Australian Open, care începe pe 17 ianuarie.