Răzvan Burleanu: FIFA are nevoie de o reformă imediată

Publicat: 24 07. 2015, 12:39

„Eu cred că am avut parte de un incident în România în momentul când FRF a anunțat că nu-l susține pe Blatter, votând împotriva curentului, dar puternic axându-ne pe niște valori pe care am vrut să le susținem la nivel național, și ne-am bucurat când am văzut că până la urmă se concretizează și tind să se curețe și la nivel internațional. FIFA are nevoie de o reformă imediată. Termenul de februarie de organizare a alegerilor nu e un termen atât de scurt pe care noi ni l-am fi dorit sau UEFA, noi ne-am fi dorit să avem alegeri chiar mai devreme, în decembrie, dar e un compromis între luna decembrie și luna mai, luna mai fiind versiunea Blatter”, a declarat Burleanu.

Înainte de alegerile din luna mai prentru președinția FIFA, Federația Română de Fotbal a ales să-l susțină în cursă pe olandezul Michael van Praag și ulterior pe prințul iordanian Ali bin Al-Hussein, care a pierdut în fața lui Joseph Blatter.

Elvețianul Joseph Blatter a anunțat, la începutul lunii, că demisionează din funcția de președinte al FIFA, după ce a fost reales pentru a cincea oară. Blatter a câștigat, în 29 mai, la Zurich, un al cincilea mandat la președinția FIFA, după ce, în urma voturilor din primul tur de scrutin, contracandidatul său, prințul iordanian Ali bin Al Hussein, s-a retras din cursă.

FIFA se confruntă cu un scandal de corupție, după ce justiția americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreședinți FIFA și șapte oficiali ai forului.

Luni, FIFA a anunțat că la 26 februarie 2016 va fi organizat un Congres extraordinar pentru alegerea noului președinte.