Reconversia profesională a sportivilor – proiect din fonduri europene

Redactor:
Vlad Mironescu
Reconversia profesională a sportivilor – proiect din fonduri europene
Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori și Blocul Național Sindical au lansat marți la Palatul Parlamentului un proiect de e-learning, prin intermediul căruia sportivi aflați la final de carieră se pot reorienta profesional.

Valoarea totală a proiectului cofinanțat din Fondul SocialEuropean prin Programul Operațional Sectorial DezvoltareaResurselor Umane 2007-2013 este de 18.489.719 lei, iar durataacestuia se întinde pe trei ani.

Potrivit managerului de proiect, Lucian Vișcoțel, acestecursuri vor oferi șansa ca cel puțin o sută de persoane să sereorienteze profesional.

„Vor fi 10 module de curs în format digital, momentan fiindfinalizate șapte module: administrarea societăților comerciale cuactivitate sportivă; publicitate, imagine și branding personal;facilitator social; mediator sportiv; dezvoltare personală șimanagementul stresului; animator sportiv/steward sportiv;management de proiect și antreprenoriat. În cadrul acestui proiect300 de persoane vor fi informate în cadrul a 27 de seminarii, iar100 vor fi formate și certificate profesional”, a anunțatVișcoțel.

Acesta a precizat că 80 de antrenori din 32 dediscipline sportive și-au arătat deschiderea față de acestproiect.

„Va avea loc și o inițiativă legislativă pentru sprijinireafinanciară a sportivilor de a participa la aceste cursuri.Cursurile sunt foarte ieftine, dar nu gratuite. Am discutat cu 80de antrenori din 32 de discipline sportive, iar aceștia și-auarătat deschiderea către proiect. Sportivii români nu se pot duceîn antrenorat, pentru că în România nu sunt mai mult de 230-240.000de sportivi, iar în Italia sunt 4,5 milioane de voleibaliști, așacă sunt șanse mici de reușită”, a adăugat Vișcoțel.

Președintele BNS, Dumitru Costin, a declarat că ideea acestuiproiect i-a venit după ce a văzut un studiu potrivit căruia peste75 la sută dintre sportivii de performanță ajung să fie asistațisocial după ce renunță la carieră.

„Acest proiect oferă alternative pentru cetățenii români înpiața de muncă românească și europeană. În urmă cu trei ani, amavut acces la o cercetare realizată de Ernst&Young, care arătacă trei sferturi dintre sportivii de performanță ajung la margineasistemului social și au nevoie de asistență. Extrapolând laRomânia, foarte puțini ajung în top pentru a beneficia de acearentă viageră. Discutăm de 200.000 de suflete, de tineri din peste30 de discipline sportive, cărora le oferim acces la o pregătireprofesională. Încercăm să oferim o șansă acestor tineri pentru aavea o valoare profesională. Această țară trăiește una dintre celemai mari drame, a «reușit» să piardă peste trei milioane de oamenieducați, care au plecat la o viață mai bună”, a spus Costin.

La eveniment au participat președintele ANST, Doina Melinte,președintele Blocului Național Sindical, Dumitru Costin, directorulInstitutului Național de Cercetare pentru Sport, Pierre deHillerin, decanul Facultății de Educație Fizică și Sport aUniverității „George Barițiu” din Brașov, Dana Bădău,vicepreședintele AFAN, Emilian Hulubei, precum și Antonio Belo șiPaula Trigo, directori în cadrul Școlii Profesionale „CristovaoColombo” din Portugalia, cea care asigură pregătirea profesională acelor 80 de formatori ce îi vor specializa pe sportivi pe diferitedomenii.

[email protected]

VIDEO ŞOC | Ce fac aceste asistente dintr-un spital COVID: ”Batjocoresc morţii”. Şefii spitalului au...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
FOTO. Nicoleta Luciu, cel mai fierbinte pictorial! Imaginile tinereții într-o decapotabilă din piele
FOTO. Transformare ireală: așa arată unul dintre cei mai renumiți cântăreți români, la 60 de...
Este oficial! Capitala intră în scenariul roșu. Ce s-a decis în cadrul ședintei de azi....
Restaurant deschis în pandemie. Ce a decis să facă un chef cu banii de la...
Un influencer urmărit de 1 milion de oameni a murit de COVID-19, deși era convins...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit în Vama Veche o virgină din București
Patrick Cioaca nu mai exista. Ce s-a ales de baiatul Elodiei si al lui Cristian...
Cristofor Columb a fost EXHUMAT! Cine era de fapt MARELE explorator. Istoria Americii nu va...
Traian Băsescu, scos din sărite: ”Măi dobitocule! Marş afară javră mincinoasă”. Cine i-a provocat această...
BOMBĂ! Ce se va întâmpla cu 3 zile înainte de Ajunul Crăciunului 2020. Predicțiile femeii...
Țara care SE ÎNCHIDE COMPLET! Mesajul șocant al Guvernului acestei țări
Ai unul dintre aceste simptome? Atunci ești considerat suspect de COVID-19
Un business care explodează în România. Nimeni nu credea că se va schimba atât de...
Ziaristul care s-a luptat cu presa, detectivii particulari, izolarea, ameninţările şi cu un colos financiar...
Inchide