Rică Răducanu e internat în spital! Ce probleme de sănătate are fostul mare portar. „Nu pot vorbi acum”

Publicat: 01 10. 2022, 19:07
Actualizat: 01 10. 2022, 20:35

Fostul portar Rică Răducanu a fost internat în spital sâmbătă. El a acuzat probleme de respiraţie în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă.

Problemele respective sunt cauzate de o apnee în somn, cu care fostul goalkeeper a fost diagnostic în 2018. „Da, sunt la spital, nu pot vorbi acum!”, a spus Rică Răducanu, potrivit Playsport.

Rică Răducanu, 76 de ani, a jucat 61 de meciuri pentru echipa naţională. Cea mai mare parte a carierei a petrecut-o la Rapid și a mai jucat la Sportul Studenţesc, Steaua, FCM Reşiţa şi FC Baia Mare.

Rică Răducanu e internat în spital! Ce probleme de sănătate are fostul mare portar

În ianuarie 2021, Rică Răducanu a fost internat în spital, după ce a fost testat pozitiv cu Covid-19.

De ce suferă Rică Răducanu? Apnee în somn. „Este «oprirea respiratiei». Apneea de somn este o tulburare de somn severă în cazul căreia respirația se oprește și este reluată în mod repetat. Persoanele care sforăie puternic sau care se simt obosite după un somn de 8 ore pe noapte sunt considerate suspecte de apnee în somn. Exista 3 tipuri de apnee de somn: Apneea de somn obstructiva; Apneea de somn de origine centrală; Sindromul complex de apnee de somn (apneea mixtă). Dacă apneea de somn rămâne netratată pentru perioade lungi de timp, ea poate contribui la declanșarea unei patologii cardiace. De asemenea, apneea de somn îl predispune pe pacient la o serie de accidente pentru că, din cauza oboselii, capacitatea acestuia de concentrare scade semnificativ” arată siteurile de specialitate.

Anul trecut, la Prima TV, Rică Răducanu vorbea despre problemele sale: „De când mă știu (n.red. – are problemele de sănătate). De când am fost sportiv. Când m-am lăsat au început toate. Cea mai mare oftică pe care o am e că nu mai pot să fac mișcare cu piciorul, să alerg. Și a doua e cu prostata, m-am operat. Eu mă bucur că lumea mă iubește. Asta mă ține mai sănătos ca orice…Am trecut prin multe în viață, să sperăm că lumea o să mă mai audă, cu glumele mele”.