Se închide Transfăgărășanul pentru stabilirea unui record de viteză. „Este autodromul lui Dumnezeu”

Publicat: 25 07. 2015, 18:28
Actualizat: 06 09. 2019, 18:18

Barone a obținut toate aprobările necesare, inclusiv închiderea unei porțiuni de Transfăgărășan pe 3 august, pentru stabilirea unui record de viteză pe acest traseu, catalogat drept „cel mai frumos drum din lume”.

Deși nu este pilot profesionist, italianul va încerca la volanul unei mașini Ferrari, personalizată cu caninii lui Dracula și lilieci, să obțină un record de viteză. De altfel, evenimentul este intitulat „Transfagarasan Speed World Record”.

„După primele teste efectuate în România, pot confirma că Transfăgărășanul este, într-adevăr, drumul cel mai frumos din lume. Are 90 de kilometri, dar am ales partea cu panorama cea mai frumoasă, unde va fi închis traficul, mulțumită colaborarii cu instituțile.Vom parcurge aceasta parte din drum în cât mai puțin timp posibil, fiind cronometrati oficial de Tag Heuer. Va fi o experiență unică: în timp ce cutreieram  traseul, la ieșirea dintr-un tunel, dintr-o dată m-am trezit gonind printre nori. M-am simțit în autodromul lui Dumnezeu”, pentru tuttosport.com.