Se știu cei 8 jucători de tenis de la Turneul Campionilor! Competiția are loc la Torino! Ce spun Novak Djokovici și Rafa Nadal

Publicat: 03 11. 2022, 17:27

S-a stabilit lista cu cei 8 jucători calificați la cea mai importantă competiție a finalului de sezon din circuitul ATP, Turneul Campionilor de la Torino (Italia), competiție care va avea loc în perioada 13 – 20 noiembrie.

Cei opt jucători care au obținut biletele pentru Turneul Campionilor sunt: Carlos Alcaraz (Spania, 1 ATP), Rafael Nadal (Spania, 2 ATP), Casper Ruud (Norvegia, 4 ATP), Stefanos Tsitsipas (Grecia, 5 ATP), Daniil Medvedev (Rusia, 3 ATP), Andrey Rublev (Rusia, 9 ATP), Felix Auger-Aliassime (Canada, 8 ATP) și Novak Djokovic (Serbia, 7 ATP).

Nadal, în vârstă de 36 de ani, nu a mai jucat într-o competiţie de la eliminarea sa din optimile de finală de la US Open, în luna septembrie.

„S-au întâmplat multe lucruri în aceste două luni. Întotdeauna suntem înclinaţi să căutăm scuze, dar la final, este mereu acelaşi lucru: joci bine, câştigi; joci prost, pierzi.

Trebuie să continui să dau tot ce am mai bun, sperând că voi fi în cea mai bună stare fizică pentru a rămâne cât mai mult timp în circuit”, a adăugat Nadal.

„Am în plan să merg la Torino, deci sper să fiu acolo. Dacă nu mi se întâmplă nimic până duminica viitoare (13 noiembrie, prima zi a turneului), nu văd niciun motiv să nu fiu acolo.

Deci, intenţia mea este să merg, punct. Vreau să joc şi nu am nimic de pierdut”, a conchis Rafael Nadal.

Ce crede Novak Djokovici despre starea sa de sănătate?

„Mă simt bine”, a adăugat campionul sârb, clasat pe locul 7 în ierarhia mondială. „Ultimele două competiţii, la Astana şi Tel Aviv, şi titlurile câştigate au ridicat nivelurile mele de încredere şi de motivaţie”, a adăugat campionul sârb.

La 35 de ani, Djokovic, care nu a disputat decât nouă turnee anul acesta, a traversat un sezon delicat. Refuzul său de a se vaccina contra Covid-19 l-a privat de Openul Australiei din ianuarie şi apoi de US Open, pierzând locul de lider mondial.