Novak Djokovici se înclină în fața marelui rival Roger Federer! „Mai mult de un deceniu de momente incredibile şi meciuri memorabile”

Publicat: 17/09/2022, 08:20

Novak Djokovici a postat pe  rețelele sociale un omagiu pentru Roger Federer. „Mai mult de un deceniu de momente şi confruntări incredibile pe teren” e mesajul târziu al sârbului.

Federer s-a retras din circuitul ATP. El nu a mai participat la nicio competiţie de la Wimbledon, 2021.

„Roger, este greu să trăiesc o astfel de zi şi să exprim în cuvinte tot ceea ce am împărtăşit împreună în acest sport. Mai mult de un deceniu de momente incredibile şi meciuri memorabile” a scris sârbul la o zi după ce elvețianul a anunţat că se retrage.

Novak Djokovici se înclină în fața marelui rival Roger Federer! „Mai mult de un deceniu de momente incredibile şi meciuri memorabile”

Vineri după-amiaza, Djokovici nu a avut nicio reacţie la anunţul de joi al lui Roger Federer legat de faptul că va ieși din circuitul ATP.

Djokovici, Rafael Nadal şi Federer au format „Big 3”. Dacă Djokovici nu a postat repede un mesaj pentru Federer, spaniolul a avut un mesaj pentru Roger printre primii.

Roger Federer şi-a anunţat joi retragerea din activitate, iar ultimul turneu la care va participa va fi competiţia pe echipe Laver Cup, săptămâna viitoare la Londra.

Tenismanul cu 20 de turnee de Grand Slam câştigate a spus că ultimii trei ani au fost grei din punct de vedere fizic. El are 1.500 de meciuri jucate şi 24 de ani în care a evoluat în circuit.

„Am muncit mult ca să revin la cel mai bun nivel al meu şi să fiu competitiv. Ştiu însă de asemenea care sunt limitele corpului meu şi capacităţile mele. Iar ultimele mesaje ale corpului meu au fost clare. Iar în cele din urmă ţie, tenisului, te iubesc şi nu te voi părăsi niciodată” a spus Federer.