Serena Williams pierde o nouă finală de Grand Slam. Cine a bătut-o la Roland Garros

Publicat: 04 06. 2016, 18:32

Garbine Muguruza a început mai bine meciul și a câștigat împotriva serviciului în game-ul cinci, însă liderul mondial, Serena Williams, nu a cedat și a revenit la 4-4, iar setul s-a decis în prelungiri. Sportiva din Spania a făcut break-ul la 5-5 și a închis setul în favoarea sa, scor 7-5, după ce a salvat două șanse de rebreak ale adversarei.

Manșa secundă a debutat, tot cu jucătoarea din Spania, a patra favorită pe lista capilor de serie, a câștigat pe serviciul Serenei, dar americanca s-a redresează rapid, a făcut break-ul și a egalat la 1-1. Muguruza a rupt din nou echilibrul, scăpând de un game greu pe propriul serviciu și ajunge la 4-2 în setul al doilea, iar la 5-3, Serena Williams a salvat patru mingi de meci pe propriul serviciu, însă nu a mai avut ce face în game-ul 10, câștigat de Muguruza, care a închis și meciul în favoarea sa.

Serena Williams a reușit 7 ași, față de 4 ai adversarei, care a comis și mai multe duble greșeli, 9 la număr. Liderul mondial a avut 23 de lovituri câștigătoare, în timp ce Muguruza, doar 18 și 25 de greșeli neforțate. Sportiva din Spania a stat însă mai bine la procentajul primului serviciu, 58 la sută față de 49 la sută Serena Williams.

S-a terminat 7-5, 6-4 pentru Garbine Muguruza, care a câștigat primul trofeu de Mare Șlem din carieră, după ce anul trecut a ratat această șansă, fiind învinsă în finala de la Wimbledon, chiar de Serena Williams, care nu a reușit să egaleze recordul deținut de Steffi Graff, de 22 de titluri de Mare Șlem.

Pentru Serena Williams aceasta este cea de-a treia finală de Grand Slam pierdută, după US Open în 2015 și Australian Opn la începutul acestui an.