Serena Williams, primele explicații după ce a refuzat să fie testată anti-doping. Scandalul, prea mare pentru a mai putea fi ignorat

Publicat: 01 07. 2018, 17:49
Actualizat: 22 01. 2019, 13:18

Serena are obligația de a transmite USADA o oră în care poate fi controlată în fiecare zi, dar un eveniment neprevăzut petrecut pe 14 iunie a stat la baza unui scandal care a făcut înconjurul presei internaționale. Vizitată de un agent USADA la ora 8:30, Serena nu se afla acasă, dar omul trimis de Agenția Americană Anti-Drog a refuzat să plece până când Williams nu s-a întors. În momentul în care Serena a revenit acasă, americanca a refuzat să ofere o probă, iar asta a adus-o în atenția presei internaționale.

Acum, Serena a vorbit despre ce o deranjează cel mai mult în relația pe care o are cu USADA: „Știu că mereu am fost testată, nu conta pe ce loc eram, mă testau. Dar e dezamăgitor și șocant să văd că nu se aplică aceeași jumătate de măsură pentru toți. E ceva cu care m-am obișnuit, așa a fost mereu cariera mea, fără respect pentru viața privată, mereu testată. E ok, am învățat să accept lucrurile astea. Dar acum văd ce diferențe sunt de fapt, am citit acel studiu și am văzut cât de mult m-au testat pe mine față de toți ceilalți jucători”, a spus Serena, care a scos în evidență diferența dintre ea și restul competitoarelor, despre care consideră că sunt testate mult prea rar: „Sunt total de acord să fim testați, nu mă înțelegeți greșit. E normal să vrei să ții acest sport curat. Dar testează-i pe toți, în mod egal. E iunie și eu am fost deja la controale anti-doping de cinci ori. De cinci ori și suntem abia în iunie”.