Serena Williams s-a retras de la Roland Garros

Publicat: 30 09. 2020, 15:24
Serena Williams s-a retras de la Roland Garros. Sursa foto: Profimedia

Serena Williams (9 WTA) s-a retras miercuri de la turneul de Mare Șlem de la Roland Garros după ce s-a accidentat la tendonul lui Ahile.

Retragerea sportivei din Statele Unite vine cu doar câteva ore înaintea meciului pe care aceasta urma să-l dispute cu bulgăroaica Tsvetana Pironkova, în turul al doilea al competiției, informează CNN.

Williams, în vârstă de 39 de ani, spera ca la această ediție a French Open să egaleze recordul de 24 de titluri de Mare Șlem deținut de Margaret Court, record pe care nu a reușit să îl egaleze nici la ediția de anul acesta de la US Open, unde a fost învinsă în semifinale de Victoria Azarenka.

Williams a declarat pentru presă că s-a accidentat la începutul lunii la US Open și nu a reușit să își revină suficient pentru a concura la nivel înalt la Paris.

„Am reușit să fac să fie mai bine, dar dacă analizez pe termen lung acest turneu, nu cred că aș putea să câștig suficiente meciuri, dat fiind că mă chinui să merg. Cred că acesta este un semn că ar trebui să fac ceva pentru a-mi reveni”, a declarat Serena Williams miercuri în fața jurnaliștilor.

Williams câștigase meciul împotriva lui Kristie Ahn din primul tur cu scorul de 7-6, 6-0.

Tsvetana Pironkova merge mai departe la Paris

Retragerea Serenei Williams înseamnă că Tsvetana Pironkova (157 WTA), care pierduse cu Williams în sferturile de fială de la US Open, va ajunge direct în turul al treilea la Roland Garros.

„În mod clar în setul al doilea (din primul meci, n. red.) am simțit că șchiopătez, iar acesta nu este un semn bun. Toată lumea știe că dau tot ce pot, uneori chiar mai mult dacă este posibil. Cred că o accidentare la tendonul lui Ahile este una cu care nu vrei să te joci, cred că este una dintre cele mai rele”, a spus Williams miercuri.

Turneul de Mare Șlem de la Roland Garros ar fi trebuit să aibă loc în luna mai, dar a fost reprogramat să înceapă în septembrie ca urmare a pandemiei de COVID-19.

Retragerea Serenei Williams înseamnă că următoarea sa ocazie de a atinge recordul de 24 de turnee de Mare Șlem câștigate va fi Australian Open, turneu care ar urma să aibă loc în ianuarie 2021.