Scandal la Roland Garros! Organizatorii turneului de Mare Şlem, dați în judecată de un tenisman din circuitul ATP! Jucătorul a fost exclus în urma unui test „fals pozitiv” (FOTO)

Publicat: 23/09/2020, 14:51
Actualizat: 23/09/2020, 15:00

Tenismanul bosniac Damir Dzumhur va da în judecată organizatorii turneului de Mare Şlem de la Roland Garros, după ce a fost exclus din clasamentul de calificare. Decizia a fost luată în urma unui test COVID-19 efectuat de antrenorul său, Petar Popovic, al cărui rezultat a fost pozitiv. 

Potrivit lui Popovic, testul său a fost unul „fals pozitiv”, deoarece a fost deja infectat cu virusul în la începutul lunii iulie. Antrenorul a precizat că a efectuat un nou test, privat, în Serbia, care a fost negativ, transmite  cotidianul francez L’Equipe.

Tenismanul dă în judecată organizatorii de la Roland Garros

Damir Dzumhur, fost număr 23 mondial, şi antrenorul Popovic au afirmat că li s-a refuzat un al doilea test de către organizatorii turneului de la Roland Garros, Federaţia Franceză de Tenis (FFT). Instituția a menţionat, însă, că a urmat protocolul semnat de jucători.

„E un scandal şi o frustrare imensă. Sunt sigur că vom câştiga în instanță. Vor plăti scump pentru asta”, a declarat Petar Popovic.

Bosniacul Damir Dzumhur a anunţat că s-a retras din turneu, după ce antrenorul său a fost testat pozitiv cu noul coronavirus: „Nu a avut şansa de a face un al doilea test şi suntem siguri că a fost un test fals pozitiv, deoarece antrenorul meu are anticorpi”, a precizat jucătorul într-o postare pe contul său de Instagram.

Amânată cu patru luni din cauza pandemiei, competiţia de Grand Slam din capitala Franţei se va desfăşura în mod excepţional toamna acestui an, în perioada 27 septembrie – 11 octombrie. România are 16 reprezentanți, număr record pentru țara noastră la un Grand Slam.

Șase jucători, excluși de la Roland Garros

Cinci tenismeni, doi testaţi pozitiv cu noul coronavirus şi alţi trei declaraţi contacţi, au fost excluşi de pe tabloul calificărilor pentru turneul de la Roland Garros, au anunţat duminică organizatorii turneului major din Paris.

„Conducerea turneului de la Roland Garros confirmă că doi jucători din calificări au fost testaţi pozitiv cu COVID-19 şi alţi trei sunt declaraţi cazuri de contact cu antrenorul lor testat pozitiv. Conform protocolului sanitar al turneului, cei cinci au fost excluşi de pe tabloul calificărilor, care va debuta luni şi vor rămâne izolaţi timp de 7 zile”, se precizează într-un comunicat de presă, însă identitatea celor cinci jucători nu a fost dezvăluită.

„Am instituit un protocol în consultare cu serviciile guvernamentale. El a fost semnat de jucători şi de echipele lor pentru obţinerea acreditării. Acestea sunt regulile noastre”, a transmis Federaţia Franceză de Tenis pentru Reuters.

Jean-Francois Vilotte

FFT intenţionează să permită accesul a circa 5.000 de spectatori în fiecare zi la meciuri în urma creşterii cazurilor de infectare cu COVID-19 din ultimele zile în Franţa. Iniţial, organizatorii anunţaseră că vor permite accesul a maximum 11.500 fani pe zi.