Simona Halep a renunțat la colaborarea cu Darren Cahill

Publicat: 22 09. 2021, 15:06
Sursa foto: Facebook/Simona Halep

Tenismena Simona Halep (29 de ani, 14 WTA), a anunțat miercuri pe pagina sa de Facebook că a decis să se despartă de antrenorul australian Darren Cahill după o colaborare de șase ani.

Darren Cahill este antrenorul care a ajutat-o pe Halep să câștige primul ei titlu de Mare Șlem, cel de la Roland Garros 2018.

„După șase ani minunați, eu și Darren am decis că e timpul să punem punct colaborării! Mulțumesc D pentru tot, pentru că m-ai făcut o jucătoare mai bună și un om mai bun!”, a scris Simona Halep pe Facebook și pe Twitter.

Simona Halep și Darren Cahill au mai avut o despărțire temporară acum doi ani

Simona Halep și Darren Cahill au început să lucreze împreună în primăvara anului 2015, dar australianul a devenit antrenorul cu normă întreagă al constănțencei în 2016. A urmat o colaborare permanentă și fructuoasă, Simona triumfând la Roland Garros 2018 datorită antrenorului australian, după cum informează ProSport.

În anul 2019, atunci când Simona a cucerit turneul de la Wimbledon, cei doi s-au despărțit temporar, australianul dorind să petreacă mai mult timp alături de familie. Halep și Cahill s-au reunit în sezonul 2020.

După ce și-a încheiat cariera de jucător, Darren Cahill a devenit un antrenor de tenis de succes și l-a ajutat pe Lleyton Hewitt să devină cel mai tânăr jucător de tenis clasat vreodată pe locul 1 mondial. După Hewitt, Cahill l-a antrenat pe Andre Agassi, care a devenit, cu ajutorul lui Cahill, cel mai în vârstă jucător de tenis care s-a clasat pe locul 1 mondial în mai 2003.

Halep s-a căsătorit luna aceasta

Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam, și omul de afaceri Toni Iuruc s-au logodit la începutul lunii iunie, după doi ani de relație, iar petrecerea de logodnă a avut loc în luna iulie, la reședința din Izvorani a Simonei Halep, alături de familii și de cei mai buni prieteni ai cuplului.

Miercuri, 15 septembrie, cei doi s-au căsătorit în fața primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, care le-a urat ”Casă de piatră, multe succese, viață lungă și frumoasă” și i-a felicitat pe părinții mirilor, pe nași și pe toți cei invitați alături de ei la marele eveniment.