Simona Halep, declarație după prima victorie din ultimele 55 de zile: Am jucat cel mai bun tenis al meu

Publicat: 12 08. 2015, 22:36

„Sunt extrem de feicită că am câștigat, deoarece mă așteptam la un meci greu. Sunt fericită pentru că am jucat cel mai bun tenis al meu. Mulțumesc publicului că a fost alături de mine. Mulțumesc românilor că sunt alături de mine. Sunt fericită cu ce am realizat astăzi și pot apune că a fost o zi bună. Mă simt confortabil să joc aici și abia aștept meciul următor”, a spus Halep, care câștigase ultimul meci acum 55 de zile, la Birmigham.

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 2 și locul 3 WTA, s-a calificat, miercuri, în optimi de finală la Toronto (Canada), turneu de categorie Premier 5 dotat cu premii în valoare totală de 2.513.000 de dolari.

Halep a învins-o, în turul doi, cu scorul de 6-3, 6-4, după o oră și 21 de minute, pe Jelena Jankovici (Serbia), poziția 23 în ierarhia mondială.

În optimile de finală, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre Angelique Kerber (Germania), favorită 13 și locul 11 WTA, și Monica Puig (Puerto Rico), jucătoare venită din calificări și poziția 96 în clasamentul mondial.

Halep a jucat două meciuri cu Kerber și s-a impus de fiecare dată, 5-7, 6-2, 7-5, în turul doi la Saint Raphael, în 2009, și 6-2, 6-3, în finala de anul trecut de la Doha. Jucătoarea din Constanța nu s-a întâlnit niciodată cu Monica Puig.

Pentru calificarea în optimi de finală la Rogers Cup, Simona Halep va primi 105 puncte WTA și un cec în valoare de 25.380 de dolari.