Simona Halep este la un pas să piardă locul 2 WTA. Însă mai are o șansă

Publicat: 03 10. 2014, 13:30
Actualizat: 02 02. 2019, 15:17

Șarapova va juca în semifinale cu Ana Ivanovici din Serbia, locul 9 WTA și cap de serie numărul 9. În cazul în care va triumfa în acest meci, rusoaica o va întrece pe Simona Halep în ierarhia jucătoarelor profesioniste de tenis.

Totuși, Șarapova nu va ocupa locul 2 dacă sportiva cehă Petra Kvitova, locul 3 WTA și cap de serie numărul 4, va câștiga finala China Open. În situația în care Kvitova câștigă turneul de la Beijing după o finală cu Șarapova, Simona Halep va ajunge pe locul 4, după campioana de la Wimbledon – locul 2 și după câștigătoarea de la Roland Garros – locul 3.

Halep își va păstra locul 2 WTA, pe care îl ocupă din 11 august, numai dacă Șarapova nu ajunge în finală și Kvitova nu câștigă turneul din capitala Chinei.

În semifinale, Kvitova o va avea adversară pe sportiva australiană Samantha Stosur, locul 21 WTA, care a beneficiat de abandonul numărului 1 mondial, Serena Williams, anunțat chiar înaintea partidei din sferturi.

Joi, și Simona Halep, cap de serie numărul 2, s-a retras de la China Open, din cauza unei accidentări suferite la coapsa stângă. Ea a jucat un meci de simplu de peste două ore și jumătate, pe care l-a câștigat în trei seturi, 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1), în fața sportivei germane Andrea Petkovici, calificându-se astfel în sferturile de finală ale China Open.

Jucătoarea română a acuzat dureri la spate și la coapsă și a dus cu greu întâlnirea la bun sfârșit.

În sferturi, Halep ar fi trebuit să joace, vineri, cu Ana Ivanovici, care s-a calificat în semifinale în urma retragerii româncei.