SIMONA HALEP ÎN FINALA TURNEULUI CAMPIOANELOR. Cum o elogiază cel mai vechi ziar de sport din lume

Publicat: 25 10. 2014, 15:40

SIMONA HALEP ÎN FINALA TURNEULUI CAMPIOANELOR. Cel mai vechi ziar de specialitate, și cel mai prestigios, de asemenea, din lume notează, în text: „Într-un registru care amintește de Martina Hingis, Halep a folosit din nou perfect geometria terenului, a lovit mingea precoce, pentru a dicta dezbaterile de la început până la sfârșit. Învinsă vineri de sârboaica Ana Ivanovic, Halep nu s-a îndoit nicio secundă în această semifinală. Așadar, la ultimul mare turneu al sezonului, Halep continuă să facă o impresie puternică prin fluiditatea jocului său și a calității deplasărilor sale, în timp ce adversarele parcă sunt cu încetinitorul.

Purtată înainte de un sezon care a depășit inclusiv speranțele sale, ea va avea de acum o foarte frumoasă carte de jucat în finală. Ar putea părea straniu să spui asta înaintea unui meci în care ea întâlnește nr. 1 mondial, dar forma momentului face din româncă aproape figură de favorită, mai ales că a dominat-o pe Serena Williams în grupe”, subliniază l’Equipe.

În încheierea acestor prime considerații, la cald, cotidianul parizian scrie: „Dar experiența și palmaresul vor fi de partea cealaltă a fileului. Și, fără îndoială, va fi în spiritul outsider-ului cel în care va juca Halep, cu libertatea deplină a acestei posturi. Ca bonus al victoriei de sâmbătă, românca și-a asigurat locul 3 mondial, în dauna cehoaicei Petra Kvitova”.