SIMONA HALEP merge mai departe. Andrei Pavel: „Șansele Simonei să ajungă numărul 1 mondial sunt IMENSE”

Publicat: 07 07. 2014, 15:16
Actualizat: 29 07. 2014, 19:19

SIMONA HALEP continuă cursa spre locul 1 WTA, fostul jucător de tenis Andrei Pavel declarând că șansele ei de a ajunge prima jucătoare a lumii „sunt imense.

„Atitudinea Simonei este extraordinară și a câștigat foarte mulți fani. Cred că toată România a stat cu inima strânsă pentru meciul de azi (n.r. joi). Sunt niște rezultate extraordinare, cu toate că a pierdut. Abia așteptăm să vedem cum va juca la US Open. Sper ca accidentarea să nu fie ceva gravă. Azi (n.r. joi) nu a fost ziua ei, Bouchard a jucat prea bine. A fost ghinion că s-a accidentat. Așa e în tenis, joci o grămadă de meciuri și trebuie să le câștigi pe toate ca să ții trofeul în mână”, a spus Pavel, la Digi Sport.

Andrei Pavel este de părere că Simona Halep are șanse mari să ajungă numărul 1 mondial. „Sper să continue pe acest drum, pentru că șansele sunt imense să urce pe primul loc mondial, ceea ce ar fi incredibil. După Ilie Năstase să avem și o fată numărul 1 în lume”, a completat Pavel.

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA și cap de serie numărul 3, a ratat calificarea în finala turneului de la Wimbledon, după ce a fost învinsă, joi, cu scorul de 7-6 (5), 6-2, de sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 13 WTA și cap de serie numărul 13, în penultimul act al competiției.

Halep s-a accidentat la glezna stângă în debutul partidei, accidentare care s-a adăugat celei avute de mai multe zile, la coapsa stângă.

În finală, prima de Grand Slam din cariera ei, Eugenie Bouchard va juca, sâmbătă, împotriva sportivei cehe Petra Kvitova, locul 6 WTA și cap de serie numărul 6.

Simona Halep este prima jucătoare din România care ajunge în semifinelele turneului de Grand Slam de la Wimbledon. Halep a depășit astfel performanța Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 și 1981.