Simona Halep va coborî pe locul 6 în clasamentul WTA

Publicat: 31 03. 2016, 11:00

Simona Halep se afla la începutul anului 2016 pe locul 2 mondial, cea mai bună poziție pe care a ocupat-o în cariera de jucătoare profesionistă. După finalul anului trecut, când nu a trecut de faza grupelor la Turneul Campioanelor de la Singapore, Simona Halep a dat semne de revenire, prin semifinala de la Sydney. Apoi, la următaorele trei turnee importante, Australian Open, Dubai și Doha nu a reușit să depășească turul doi și a coborât pe locul 5 în clasamentul mondial.

Simona Halep a jucat în februarie la FED Cup pentru România împotriva naționala Cehiei. Românca a fost învinsă de Karolina Pliskova și a câștigat meciul cu Petra Kvitova. Simona Halep a evoluat, apoi, în turneele amicale, de la Indian Wells și Miami, unde a atins faza sferturilor de finală. Românca trebuia să apere la turneul de la Miami cele 390 de puncte obținute după finala din 2015. Halep nu a reușit, părăsind competiția în sferturile de finală, unde a fost eliminată de elvețianca Timea Bacsinszky, cu scorul de 4-6, 6-3, 6-2.

Astfel, Simona Halep va pierde, începând de luni, locul 5 în clasamentul mondial și va coborî pe 6. Poziția a cincea în clasamentul mondial va fi ocupată de jucătoarea din Belarus, Victoria Azarenka, care s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami, după victoria în meciul cu britanica Johanna Konta, locul 23 WTA, scor 6-4, 6-2.

În perioada în care a fost între primele cinci jucătoare din lume, Halep a câștigat turneele de la București (2014), Shenzhen, Dubai și Indian Wells (toate trei anul trecut) și a fost finalistă la Madrid, French Open, Turneul Campioanelor (toate în 2014), Toronto și Cinncinati (ambele în 2015).