Sorana Cîrstea, ELIMINATĂ de la Indian Wells de liderul mondial WTA!

Publicat: 17 03. 2023, 07:05
Actualizat: 17 03. 2023, 10:25
Sorana Cîrstea a câștigat turneul de tenis de la Istanbul / Sursă Foto: Facebook - Sorana Cîrstea

Sorana Cîrstea, locul 83 mondial, a fost eliminată, joi, de liderul WTA, poloneza Iga Swiatek, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 1000 de la Indian Wells.

Swiatek s-a impus fără mari probleme în faţa Soranei Cîrstea cu scorul de 6-2, 6-3. Meciul a durat o oră şi 22 de minute.

Românca a jucat pentru prima dată în sferturi la acest turneu. Poloneza o va întâlni în penultimul act pe Elena Rybakina (Kazahstan, 10 WTA), cea care a câștigat un meci maraton cu Karolina Muchova (Cehia, 76 WTA), scor 7-6(4), 2-6, 6-4.

Sorana Cîrstea, ELIMINATĂ de la Indian Wells de liderul mondial WTA!

Sorana Cîrstea nu i-a putut face față Igăi Swiatek, la prima prezență a sportivei noastre în sferturile turneului WTA 1000 de la Indian Wells, scor 2-6, 3-6! Românca și-a încheiat aventura în deșertul californian, dar rămâne cu satisfacția că a eliminat-o pe a 5-a favorită Caroline Garcia în optimile de finală, scor 6-4, 4-6, 7-5, asigurându-și un cec de 184.465 de dolari.

Sorana Cîrstea, „urecheată” de jurnaliștii polonezi înaintea meciului cu Iga Swiatek

Jurnaliștii din Polonia i-au recunoscut meritele Soranei Cîrstea, după ce le-a eliminat la Indian Wells pe Kimberly Birrel, Madison Keys, Bernarda Pera și Caroline Garcia, însă au scos în evidență și minusurile sportivei din Târgoviște: „Românca joacă un tenis agresiv și poate menține viteză mare în raliuri. Ea se află de câțiva ani într-un astfel de tipar.

Nu este una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii, dar are o mare experiență. Am impresia că nu și-a fructificat talentul la adevărata valoare în carieră. În prezent, este încă o jucătoare de tenis periculoasă”, a afirmat Marek Furjan, comentator de tenis la Canal+ Sport și Eurosport, citat de publicația Sportowefakty.wp.pl.