Sorana Cîrstea s-a oprit în SEMIFINALE la Miami! Câți bani a băgat în cont sportiva noastră

Publicat: 01 04. 2023, 07:27

Jucătoarea română Sorana Cîrstea, locul 74 WTA, a fost eliminată, vineri noapte, de cehoaica Petra Kvitova, locul 12 WTA, în semifinalele turneului de categorie WTA 1000 de la Miami.

Sorana Cîrstea va urca luni pe locul 41 WTA, însă ea a fost acum mai bine de 10 ani chiar în primele 18 tenismene ale lumii.

Tristețea nu ar trebui să fie însă chiar atât de mare pentru Sorana, care pleacă de la Miami cu o clasare bună, dar și cu un cec de 352.635 de dolari!

Sorana Cîrstea s-a oprit în semifinale la Miami! Câți bani a băgat în cont sportiva noastră

Sportiva noastră a condus cu 5-2, apoi cu 5-3 și 40-15 în primul set, dar „New Sorana”, care le-a eliminat pe Caroline Garcia și Aryna Sabalenka, a fost practic vechea Sorana făcând nenumărate greșeli.

Kvitova a încheiat cu 7 aşi şi 4 duble greșeli, în timp ce românca a avut 4 aşi şi o dublă greşeală.

Kvitova era jucătoarea cu care Cîrstea s-a confruntat de cele mai multe ori în carieră (10) și cea împotriva căreia românca a pierdut cele mai multe meciuri (6), la egalitate cu Agnieszka Radwanska (Polonia) și Sara Errani (Italia). Scorul întâlnirilor directe era înaintea acestui meci dintre Cîrstea și Kvitova de 6-4 în favoarea Petrei.

Petra Kvitova se va duela în finala de la Miami cu Elena Rybakina (Kazahstan, 7 WTA) pentru trofeul turneului din seria WTA 1000.

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu a fost învinsă, vineri, în sferturile de finală ale probei de simplu la turneul ITF de Murska Sobota (Slovenia), dotat cu premii totale de 40.000 de dolari, dar s-a calificat în finala de dublu.