Sportivul care a alergat jumătatea distanței dintre Pământ și Lună

Publicat: 12 12. 2012, 16:55
Actualizat: 09 02. 2019, 22:49

Sportivul britanic Ron Hill, în vârstă de 74 de ani, susține că a parcurs în 48 de ani de alergat în fiecare zi, cel puțin o milă, adică aproximativ 157 de mii de mile, ceea ce înseamnă că a făcut de vreo șase ori înconjurul lumii sau aproximativ jumătatea distanței până la Lună

În 1993 a suferit un accident de mașină, fracturându-și sternul. „Din fericire alergasem în dimineața de dinaintea accidentului, apoi am avut la dispoziție suficiente ore pentru a mă reface pentru a-mi efectua alergarea”, spune Ron Hill pentru cotidianul The Independent. În același an și-a operat o bătătură. La o zi după operație și-a parcurs distanța zilnică pe o bandă de alergare, susținut cu ajutorul unor cârje. Ulterior și-a improvizat o pereche de încălțări speciale pentru piciorul suferind și a continuat să alerge.

Întrebat dacă nu plănuiește să se oprească, spre exemplu în decembrie 2014, când ar împlini 50 de ani de alergare zilnică, Ron Hill a răspuns: „Alergarea mă menține în formă. Mă face să mă simt bine, mai sănătos. De ce m-aș opri în aceste condiții?”.

Ron Hill nu e doar un alergător ieșit din comun. Are un doctorat în industria textilă și a fost promotorul echipamentului de alergare din fibre sintetice, inovând și producând echipament sub mărcile Ron Hill Sports și Hilly Clothing.