Steaua – Petrolul. Strategia lui Cosmin Contra pentru Supercupa României 2013

Publicat: 10 07. 2013, 15:40
Actualizat: 10 07. 2013, 15:40

Tehnicianul formației Petrolul, Cosmin Contra, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că Steaua este favorită în întâlnirea contând pentru Supercupa României 2013, menționând și faptul că jucătorii săi sunt pregătiți pentru prelungiri și lovituri de departajare.

„Este primul meci oficial al acestui sezon, întâlnim campioana României, care a defilat sezonul trecut în campionat și care cred că este echipa favorită în meciul de mâine. Indiferent că nu joacă Bokila, Hamza sau Cristea, ceilalți trebuie să facă totul pentru a câștiga acest trofeu și sunt sigur că vom da o replică bună echipei campioane. În formula de stat a Stelei nu se vor regăsi cu siguranță Rusescu și Chipciu, restul e echipa de bază de anul trecut. Suntem pregătiți să ajungem în prelungiri și la penaltiuri. Dar nu cred că acest lucru ne va ajuta nici pe noi, nici pe Steaua, pentru că vom juca săptămâna viitoare în cupele europene”, a declarat Contra.

Tehnicianul echipei ploieștene a menționat că a cerut conducerii achiziționarea unui atacant și a subliniat că subiectul Jeremy Bokila este închis pentru el. „Pentru mine subiectul Bokila e închis, conducerea clubului trebuie să se ocupe de această problemă. Nimeni nu e de neînlocuit, întotdeaua găsești un jucător cu care îi poți înlocui pe alții. Dacă situația nu va fi rezolvată, noi oricum suntem în cărutarea unui atacant, am transmis conducerii, sper cât mai curând să rezolvăm un atacant, dacă nu chiar doi”, afirmat tehnicianul.

De asemenea, Contra a afirmat că se confruntă cu destul probleme de efectiv, dar spune că are 24 de jucători în lot, în care are încredere totală și speră ca toți să dea totul pentru acest trofeu: „E o șansă unică pentru noi să câștigăm două trofee într-un singur an și asta le-am spus și jucătorilor, să nu se mulțumească cu un singur trofeu”.

Contra regretă că gazonul de pe Arena Națională nu este foarte bun. „Păcat că după investiții de câteva sute de milioane în acest stadion, nu avem un gazon bun, e foarte periculos, sunt brazde, care se pot rupe și pot fi accidentări periculoase”, a adăugat antrenorul Petrolului.

Supercupa României 2013, Steaua – Petrolul, se dispută în această seară,de la ora 20.45, pe Arena Națională din București.