Tenismenii Mergea și Tecău au scris istorie: ARGINT pentru România la Rio

Publicat: 13 08. 2016, 08:09
Actualizat: 31 10. 2016, 15:26

După aproape 2 ore și jumătate de tenis la cel mai înalt nivel, Horia Tecău și Florin Mergea au fost învinși în finala de dublu cu 6-2, 3-6, 6-4 de spaniolii Nadal și Lopez. Perechea din România, a cincea pe lista capilor de serie la începutul competiției a început ezitant meciul și a cedat cu primul set, scor 2-6, după două ce, spaniolii au câștigat patru game-uri consecutive de la 2-2.

Situația s-a inversat în manșa secundă. Mergea și Tecău au servit mult mai bine și au câștigat pe serviciul advers la 2-1 și a conservat avantajul până la final,impunându-se cu 6-3.

Tecău și Mergea au făcut break în game-ul șapte din decisiv, apoi au salvat două mingi de meci ale adversarilor, însă n-au mai avut succes și la a treia minge de meci, iar Rafael Nadal și Marc Lopez s-au impus, cu 6-2, 3-6, 6-4, iar perechea din România a cucerit medalia de argint la această ediție a Jocurilor Olimpice și prima din istoria tenisul românesc la competiția supremă.

Rafael Nadal devine campion olimpic și la dublu, după ce în 2008 cucerea aurul la simplu, la Jocurile Olimpice de la Beijing. Medalia de bronz a fost adjudecată de americanii Johnson și Sock.