Tragedie în timpul European Talent Cup. Un motociclist de doar 14 ani a murit în timpul cursei

Publicat: 25 07. 2021, 22:34
Sursa foto: Facebook

Un motociclist în vârstă de doar 14 ani a murit duminică după ce a suferit u accident la o cursă din cadrul European Talent Cup, desfășurată pe circuitul MotorLand Aragon din Alcaniz, Spania.

Cu 13 tururi rămase de parcurs, Hugo Millan a căzut în virajul al cincilea și a încercat să iasă de pe pistă, informează Știrile Pro TV.

Din păcate, el a fost lovit de o altă motocicletă, pilotată de polonezul Milan Leon Pawelec, care nu a putut să evite impactul.

Organizatorii au decis întreruperea imediată a cursei, cu steagul roșu, iar medicii au ajuns la scurt timp la locul producerii accidentului.

Pilotul nu a mai putut fi salvat

Tânărul pilot a fost dus imediat cu elicopterul la un spital din Zaragoza, însă medicii nu au reușit să îi salveze viața.

Decesul lui Hugo Millan a fost confirmat de către organizatorii competiției,

„Suntem profund întristaţi să anunţăm că Hugo Millan a decedat din cauza rănilor suferite după un accident în cursa HETC. Transmitem toată dragostea şi sprijinul nostru familiei, echipei şi celor dragi. Ne va fi dor de tine, Hugo”, se arată într-un comunicat.

Unul dintre cei mai mari piloţi din acest sport, sextuplul campion mondial de MotoGP, Marc Marquez, a scris pe Twitter: „RIP Hugo Millan. Condoleanţele mele sincere familiei, prietenilor şi echipei sale.”

Millan era un tânăr foarte apreciat şi unul dintre cei mai promiţători piloţi din Spania care aspirau la participarea în MotoGP. El ocupa locul al doilea în European Talent Cup, după ce a obţinut patru podiumuri şi două pole position-uri în acest sezon.