Tribunalul București a admis cererea de intrare în insolvență a unei foste campioane a României

Publicat: 10 07. 2013, 18:25
Actualizat: 02 02. 2019, 06:25

Tribunalul București a admis, miercuri, la solicitarea acționarilor FC Oțelul Galați, cererea de intrare în insolvență a societății care administrează fosta campioană a României, informează viața-libera.ro.

„A fost admisă cererea și a fost deschisă procedura insolvenței la cererea debitoarei. A fost numit un administrator judiciar care se va ocupa de îndeplinirea procedurii”, a declarat, pentru sursa citată, președintele Tribunalului București, judecător Laura Andrei.

Administrator judiciar a fost desemnat Activ Lichidator IPURL, care va trebui să se ocupe de toate formalitățile care decurg din intrarea în insolvență.

Conducerea FC Oțelul a precizat, vineri, într-un comunicat, că a fost nevoită să solicite instanței declanșarea procedurii de insolvență din cauza sechestrului instituit de ANAF, menționând totodată că de această situație este vinovată fosta administrație a clubului.

Oficialii grupării susțin că aceste măsuri au fost necesare pentru ca activitatea clubului să continuie, iar echipele de fotbal să respecte calendarul competițional și de pregătire. Ei adaugă că acționarii clubului vor finanța desfășurarea acestor activități.

ANAF a calculat o datorie de 22.300.000 de lei, reprezentând taxe către bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și penalități, pentru „perioada 2005 – anul înființării societății comerciale FC Oțelul SA – 2008”.