ȚSKA Sofia a găsit noi proprietari și evită falimentul. Cine sunt noii patroni

Publicat: 10 07. 2013, 22:46
Actualizat: 13 10. 2014, 20:38

Clubul bulgar ȚSKA Sofia, aflat de mai mult timp într-o gravă criză financiară, a anunțat, miercuri, că a găsit noi proprietari, reușind astfel să evite falimentul, informează AFP.

„Astăzi am ajuns la un acord pentru transferarea proprietății ȚSKA grupului «Red Champions»”, se arată într-un comunicat al grupării din Sofia.

Grupul „Red Champions” este format din șapte oameni de afaceri și câțiva suporteri ai echipei ȚSKA Sofia, care nu au dorit ca numele lor să fie date publicității. Autoritățile bulgare trebuie să își dea acceptul pentru ca această tranzacție să fie finalizată.

Acordul prevede plata a aproximativ jumătate din datoria clubului, între 10 și 11 milioane de leva (între 5 și 5,6 milioane de euro), pentru restul urmând să fie responsabil fostul proprietar.

Luni, de la ȚSKA Sofia a demisionat tehnicianul Hristo Stoicikov, la doar o lună după ce preluase echipa. „Sunt obosit, plec. Am acceptat să antrenez fără să semnez vreun contract. Am avut susținerea stafului meu și al jucătorilor, dar nu pot continua în condițiile în care conducătorii nu se țin de promisiuni. Minciunile nu pot continua. Acest lucru nu este ceea ce numesc eu transparență sau un mod serios de lucru”, a precizat Stoicikov într-o scrisoare trimisă, la începutul săptămânii, presei bulgare.