UEFA a decis! Ce se întâmplă cu partida PSG – Başakşehir, suspendată după scandalul de rasism în care a fost implicat Sebastian Colțescu

Publicat: 09 12. 2020, 09:14
Actualizat: 09 12. 2020, 09:15
Arbitrul român Sebastian Colțescu (d)

Partida dintre Paris Saint-Germain şi Istanbul Başakşehir, din Grupa H a Ligii Campionilor, va fi reluată miercuri, de la ora 19:55, cu o altă brigadă de arbitri.

Meciul a fost suspendat în minutul 16, la scorul de 0-0, după ce Sebastian Colţescu ar fi folosit cuvântul “negru” la adresa lui Pierre Webo, antrenorul secund al formației din Turcia. Ulterior, ambele echipe au ieșit de pe teren.

Partida va fi, însă, reluată miercuri, dar fără arbitri români, potrivit unui anunț făcut de UEFA. Forul continental a demarat, de altfel, o anchetă amănunțită în legătură cu incidentul care a avut loc marți seara.

În urma unui incident la meciul din UEFA Champions League din această seară dintre Paris Saint-Germain FC şi Istanbul Başakşehir FK, UEFA a decis în mod excepţional – în urma discuţiilor cu ambele cluburi – ca minutele rămase să se joace mâine (miercuri, n. red.), cu o nouă echipă de oficiali. Ora de start a fost fixată pentru 18:55 CET (19:55 în România)”, se arată în comunicatul emis de UEFA.

FRF, reacție după scandalul în care a fost implicat Sebastian Colțescu: “Ne delimităm ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă”

La o oră și jumătate distanță de la incidentele de la Paris, Federația România de Fotbal a emis un comunicat prin intermediul căruia a anunțat că se delimitează toral de orice acțiuni xenofobe sau rasiste. Totodată, reprezentanții de la Casa Fotbalului au precizat că așteaptă cu maxim interes raportul UEFA după partida PSG – Istanbul Bașakșehir.

Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!”, a anunțat FRF.