Un club din Liga I, în pericol? „Niciun antrenor nu va reuși”

”Moștenirea” de care vorbește Prevost este reprezentată de Academia de fotbal din Ovidiu și de clubul Viitorul Constanța. ”Modelul pare să funcționeze pe hârtie, iar până acum a dat câțiva jucători de succes (n.r. Prevost îi numește pe Gavra, Puțanu, Manea, Tănase și Gabi Iancu), însă poate viziunea lui Hagi să fie greșită, pe termen lung?”, se întreabă Prevost pe worldsoccer.com.

„Jucătorii ies din Academie la 19 ani și, cum nu există echipă de rezerve, Viitorul va putea furniza doar un număr limitat de locuri pentru jucători, în fiecare sezon. Dacă nu vând constant jucători, vor rămâne cu fotbaliști care nu vor avea unde să plece, vor intra pe piața liberă fără niciun fel de experiență. Iar planul pe termen lung al lui Hagi este tocmai să vândă jucători și să reinvestească profitul în Academie. Iar asta face ca Viitorul să fie într-o poziție ciudată, e practic o vitrină, iar niciun antrenor nu va reuși să facă un plan pe termen lung, va trebui să se descurce cu ce are. Dacă banii din transferuri nu sunt suficient de mulți pentru a acoperi costurile, Hagi are o problemă”, mai scrie Prevost.

În orice caz, Prevost scrie că lumea fotbalului trebuie să stea cu ochii pe Viitorul Constanța în perioada următoare, pentru a vedea dacă Hagi va reuși să lase moștenire fotbalului românesc și altceva decât cariera și golurile sale senzaționale.