Un pilot de raliuri și vedetă YouTube a murit după un accident violent de snowmobil

Publicat: 03 01. 2023, 08:17
Actualizat: 03 01. 2023, 15:17
Pilotul profesionist de raliuri Ken Block a murit - FOTO: Twitter/@TimCoronel

Pilotul profesionist de raliuri Ken Block, devenit cunoscut după acrobațiile sale în viteză cu mașina de raliuri a murit la vârsta de 55 de ani în urma unui accident de snowmobil, a anunțat echipa sa Hoonigan Racing.

„Cu mare regret putem confirma că Ken Block a decedat astăzi într-un accident de snowmobile”, a declarat Hoonigan într-un comunicat postat luni pe Instagram.

„Ken a fost un vizionar, un pionier și o icoană. Și, cel mai important, un tată și un soț. Ne va fi incredibil de dor de el”.

Accidentul a avut loc în comitatul Wasatch din Utah. Biroul local al șerifului a declarat că Block se deplasa pe o pantă abruptă când snowmobilul s-a răsturnat și a aterizat peste el.

„A fost declarat decedat la fața locului din cauza rănilor suferite în accident”, au precizat aceștia într-o declarație, adăugând că el călătorea într-un grup, dar era singur când s-a produs accidentul.

După ce și-a început cariera în raliuri în 2005, Block a fost desemnat începătorul anului în Campionatul Rally America. El a concurat în Campionatul Mondial de Raliuri și a câștigat mai multe medalii de rallycross la X Games.

De asemenea, americanul a fost cofondator al companiei de îmbrăcăminte sportivă DC Shoes și a produs seria video Gymkhana, care îl prezenta conducând pe piste periculoase și pe trasee cu obstacole. Seria a adunat milioane de vizualizări pe YouTube.

Sursa: The Guardian