Una dintre cele mai puternice echipe din România ar putea rămâne fără patron. ”17 echipe pierd, doar una câștigă”

Publicat: 05 11. 2014, 12:15

”Vom vedea dacă voi mai investi la anul, pentru că situația economică din România nu este de investit și fotbalul reflectă de fapt întreaga viață economică. Noi facem un sport în care 17 echipe pierd și una câștigă, eventual, ceva”, a declarat Ioan Niculae.

Patronul Astrei dă ca exemplu echipe ca CFR Cluj sau Oțelul, care în urmă cu doi-trei ani se calificau în grupele Ligii Campionilor, primind câte 20 de milioane de euro, iar acum au probleme financiare. Oțelul este pe ultimul loc în Liga I, în timp ce, la CFR Cluj, antrenorul Vasile Miriuță amenință că pleacă din cauza problemelor financiare, chiar dacă echipa e pe 2 în campionat.

Astra părea principala contracandidată a Stelei în lupta pentru titlu, mai ales după ce au câștigat Cupa și Supercupa în fața roș-albaștrilor (primele trofee din istoria clubului), însă antrenorul Daniel Isăilă și președintele Dinu Gheorghe au plecat, iar echipa se află într-un declin de formă, fiind abia pe locul 4. Marea performanță din acest sezon este calificarea în premieră în grupele Europa League, după eliminarea lui Olympique Lyon în play-off, însă, după trei meciuri în grupă, cu Dinamo Zagreb, Red Bull Salzburg și Celtic Glasgow, Astra are 0 puncte.