UNGARIA – ROMÂNIA. Pe ce mizează selecționerul Victor Pițurcă în partida de la Budapesta

Publicat: 22 03. 2013, 16:35
Actualizat: 27 08. 2014, 23:47

Selecționerul Victor Pițurcă a declarat, într-o conferință de presă, că valoarea jucătorilor români este superioară celei a fotbaliștilor unguri, ceea ce îi dă încredere înaintea partidei UNGARIA – ROMÂNIA, de la Budapesta, din cadrul preliminariilor CM 2014.

„Mizez pe valoarea jucătorilor români, care, în momentul ăsta, să spunem, ar fi puțin superioară celei a jucătorilor unguri. Selecționata ROMÂNIEI îmi dă speranțe pentru că a jucat bine în ultimul timp, a câștigat multe meciuri și asta mă face să cred în echipa pe care o conduc”, a spus Pițurcă, adăugând că, în funcție de felul în care se va derula jocul, ar putea fi mulțumit și cu un rezultat de egalitate.

El consideră că, teoretic, partida UNGARIA – ROMÂNIA poate fi decisivă în lupta pentru locul doi, dar susține că mai sunt suficiente meciuri de disputat, iar selecționata Turciei este în continuare o echipă periculoasă. „Acesta este doar un joc, mai sunt încă cinci meciuri, adică încă 15 puncte puse în joc. Se poate întâmpla orice în această grupă. O echipă a Turciei care, să spunem, este valoric peste ROMÂNIA sau UNGARIA, se află pe locul patru cu numai trei puncte. Iar Turcia este încă o echipă periculoasă, totul depinde de punctele pe care le vom câștiga noi în UNGARIA. Consider însă că se poate întâmpla orice în această grupă”, a afirmat selecționerul.

În opinia lui Victor Pițurcă, pentru echipa națională a ROMÂNIEI era important ca partida cu UNGARIA să se dispute cu spectatori. „Se poate întâmpla ca jucătorii să se relaxare, este posibil. Eu am spus că o să lucrez la motivația psihologică, sper că jucătorii au înțeles foarte bine mesajul meu. Și cred că au înțeles pentru că îi văd concentrați. Dacă vom câștiga vom spune că a fost un avantaj faptul că s-a jucat fără spectatori, dacă nu, vom spune că nu a fost. Dar, repet, pentru echipa ROMÂNIEI era important ca mâine stadionul să fie arhiplin”, a menționat Pițurcă.

UNGARIA – ROMÂNIA, partidă contând pentru Grupa D a preliminariilor CM 2014, se dispută în această seară, de la ora 21.30, la Budapesta.