Unul dintre cele mai mari cluburi din LIGA I și-a solicitat insolvența la Tribunalul București

Publicat: 04 12. 2012, 10:04
Actualizat: 07 03. 2013, 17:28

Tribunalul București a înregistrat, luni, dosarul privind procedura de insolvență a SC Fotbal Club Rapid SA, instanța stabilind ca prim termen de judecată data de 7 decembrie.

Niciun oficial al clubului Rapid nu a putut fi contactat până la ora transmiterii acestei știri, pentru a comenta situația.

Acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos, declara, la 7 noiembrie, că nu intenționează să demareze procedurile pentru intrarea în insolvență și nici să falimenteze clubul, precizând că soluția este cedarea grupării giuleștene unei alte persoane.

Rapid se confruntă cu mari probleme financiare, jucătorii și angajații clubului fiind neplătiți de mai multe luni. De asemenea, FC Rapid are datorii și față de alte societăți. Vineri, UEFA a anunțat că situația echipei Rapid și a altor grupări europene va fi analizată de a doua cameră a Instanței de Control Financiar, din cauza datoriilor acumulate. Tot din acest motiv, forul european a blocat premiile pe care trebuie să le acorde clubului din Șoseaua cel Mare, în urma participării în Liga Europa.