Zlatan Ibrahimovici, desemnat ”Fotbalistul suedez al anului” pentru a noua oară în ultimii zece ani

Publicat: 11 11. 2014, 10:49

„Ibra”, în vârstă de 33 ani, a intrat pentru a opta oară consecutiv în posesia trofeului „Gudlbollen” (Balonul de Aur), atribuit de tabloidul Aftonbladet împreună cu Federația suedeză de fotbal.

Fostul jucător al echipelor Juventus Torino, Inter Milano și FC Barcelona, accidentat la piciorul stâng pe 21 septembrie, a jucat din nou pentru PSG duminică, în derby-ul cu Olympique Marseille, câștigat cu 2-0 de parizieni.

El se află în Suedia pentru a se pregăti alături de naționala țării sale pentru partida cu Muntenegru, din preliminariile EURO 2016, programată sâmbătă la Podgorica.

Selecționerul suedez Erik Hamren, a declarat luni că nu a luat încă o decizie în privința prezenței lui Ibrahimovic în unsprezecele de start la meciul de sâmbătă.

La feminin, „Balonul de diamant” rezervat celei mai bune jucătoare a anului din fotbalul suedez a fost cucerit, pentru a cincea oară în carieră, de Lotta Schlein (30 ani), care evoluează pentru echipa franceză Olympique Lyon, scrie Agerpres.

Lotta Schlein nu a putut fi prezentă, însă, la ceremonia din capitala Suediei, aflându-se în pregătiri alături de colegele sale de la Lyon pentru partida din manșa secundă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor la fotbal feminin, programată miercuri împotriva formației Paris Saint-Germain.