12 polițiști de la Serviciul Rutier, trimiși în judecată pentru fapte de corupție

Publicat: 07 01. 2014, 14:57
Actualizat: 31 07. 2014, 14:50

Un număr de 12 polițiști de la Serviciul Rutier al Poliției Județene Cluj au fost trimiși în judecată de către procurori pentru luare de mită, abuz în serviciu și fals intelectual, fiind acuzați că au primit bani de la mai mulți șoferi pentru a nu-i sancționa pentru abateri în trafic.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, procurorii Parchetului Tribunalului Cluj au finalizat cercetările și au dispus trimiterea în judecată a 12 polițiști de la Poliția Județeană Cluj – Serviciul Rutier, Biroul Rutier Drumuri Naționale și Europene.

Astfel, au fost trimiș în judecată Ioan Mureșan, Radu Mihai Mureșan, Adrian Vasile Sucală, Victor Soran, Dan Dorin Alb, Cătălin Lupaș, Robert Eduar Gălățan, Cosmin Dacian Roșca, Tudor-Alin Mânzat, Ilie Cătinean, George Tulbure și Rareș Ciprian Todoruț.

Cei 12 polițiști sunt acuzați de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual și primire de foloase necuvenite (73 de acte materiale).

Conform sursei citate, polițiștii au cerut și au primit, în mod repetat, diferite sume sau alte foloase pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, respectiv pentru a nu-i sancționa pe șoferi pentru abateri în trafic.

De asemenea, polițiștii de la Serviciul Rutier sunt acuzați că nu întocmeau procese-verbale sau participau sau asistau la întocmirea unor procese- verbale de contravenție în care se consemnau fapte nereale, se omitea consemnarea unor contravenții sau se inserau date nereale, pentru a-i favoriza pe cei prinși în ceea ce privește aplicarea punctelor de penalizare, aplicarea amenzii sau stabilirea cuantumului acesteia și suspendarea permiselor auto.

Dosarul a fost înaintat pentru soluționare Tribunalului Cluj.