14 români au fost arestaţi în Italia pentru clonare de carduri bancare

Publicat: 17 08. 2022, 21:35
Actualizat: 17 08. 2022, 22:45
Fotografie cu caracter ilustrativ. Sursa: Shutterstock

Poliția italiană a anunțat că a arestat 14 cetățeni români, care sunt membri ai unei bande suspecte că a comis 20 de retrageri frauduloase de la bancomate.

Potrivit poliției, românii clonau cărți de credit și PIN-uri pentru a opera furturi din conturi bancare prin bancomate de pe teritoriul Italiei.

Aceștia au fost arestați în Ancona, în regiunea Marche. Suspecții sunt cetățeni români și au vârste cuprinse între 29 și 59 de ani și antecedente penale.

Cu datele furate, hoţii au achiziţionat produse scumpe, inclusiv tablete şi telefoane smart.

Ei au fost acuzaţi de furt cu circumstanţe agravante, deţinere de bunuri furate şi falsificare de instrumente de plată altele decât numerar.

Investigaţiile desfăşurate între septembrie 2020 şi ianuarie 2021 au scos la iveală 20 de infracţiuni, comise în provinciile Ancona, Bologna, Rimini, Ferrara, Forli-Cesena, Macerata, Chieti, Livorno, Verona, Novara şi Fermo, a mai precizat poliţia, conform Agerpres.ro.

Hoții români, spaima Europei

Hoții români s-au remarcat în ultimii ani prin furturile din Anglia, Italia, Spania și Franța și nu au fost opriți nici măcar de pandemie.

Printre mărfurile furate se numără sume de bani, diamante de zeci de milioane, cărți foarte rare, dar și caviar, sau acoperișuri de biserici.

În urmă cu un an, 200 de cărți rare, ediții princeps, scrise de Galileo, Isaac Newton, Francesco Petrarca și Dante Aligheri, plus 80 de schițe ale pictorului spaniol Francisco de Goya au fost furate dintr-un depozit din Marea Britanie de o bandă de 12 hoți români.

Banda celor 12 hoți români, din zona Moldovei, a spart mai multe depozite de mărfuri din Marea Britanie de unde au furat bunuri de aproximativ 5.000.000 euro, bunuri care au ajuns în mare parte în România.

Polițiștii englezi au susținut că banda celor 12 hoți români este legată de mai multe organizații criminale românești, inclusiv de gruparea condusă de Ion Clămparu.

Astfel încât, acțiunea a culminat cu arestări coordonate și percheziții la 45 de adrese din Marea Britanie, România și Italia în iunie 2019.