15 maternități din țară vor fi dotate cu incubatoare noi

Publicat: 08 10. 2012, 17:57

Organizația Salvați Copiii lansează campania „Bun venit pe lume!” prin care își propune strângerea de fonduri pentru dotarea cu incubatoare a maternităților din 15 orașe.

Pornind de la datele statistice conform cărora în România mor anual, în medie, 1900 de copii cu vârsta mai mică de un an, organizația Salvați Copiii a amplasat în trei locuri cunoscute din București – București Mall, Plaza România și parcul Herăstrău-la Roata Mare – câte 1900 de body-uri de copii, fiecare dintre acestea simbolizând un copil care nu a mai apucat să-l folosească.

Începând din 6 octombrie, în fiecare dintre cele trei spații se fac donații. Pentru fiecare 50 de lei donați, un body va ajunge la copiii din maternități.  Bun venit pe lume!” este o campanie emoționantă, care te face să te gândești că moartea unui bebeluș nu este o statistică. Ne dorim foarte mult ca, prin mecanismul creativ al campaniei, să atragem atenția societății din România asupra acestor tragedii și să demonstrăm că donațiile pot avea un rezultat direct, dar și un efect pe termen lung, în numărul de vieți de copii salvate. Îi încurajăm pe toți românii să contribuie cu donații prin sms, pe site-ul nostru sau direct la locațiile în care sunt expuse body-urile pentru că, într-adevăr, prin incubatoarele cumpărate, sporim șansa la viață a copiilor noștri”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv al Organizației Salvați Copiii România.

Contribuții în bani se mai pot face trimițând sms la numărul 8864 sau pe site-ul www.salvațicopiii.ro până la încheierea campaniei, în 31 decembrie. Fondurile obținute prin această campanie vor fi folosite de către Salvați Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 15 maternități din următoarele orașe: Pitești, Constanța, București, Cluj-Napoca, Iași, Bacău, Craiova, Târgu Mureș, Timișoara, Suceava, Piatra Neamț, Vaslui, Hunedoara, Reșița și Brașov.