32 de morți și sute de dispăruți în Sri Lanka în urma inundațiilor

Publicat: 18 05. 2016, 14:43
Actualizat: 18 05. 2016, 17:42

Potrivit reprezentanților Crucii Roșii, peste 200 de familii sunt date dispărute, existând îngrijorări că ar fi fost îngropate de vii în urma alunecărilor de teren produse pe fondul ploilor masive în trei localități din districtul Kegalle situat în centrul țării.

Miercuri dimineață, serviciile de intervenții au recuperat corpurile a 16 persoane. Corpurile a doi copii și cel al unei femei au fost descoperite marți de serviciile de intervenție din Sri Lanka, fiind victimele unei alunecări de teren.

Circa 150 de persoane au fost salvate în cursul nopții de marți spre miercuri. Peste 60 de locuințe au fost îngropate în totalitate din cauza alunecărilor de teren.

Cel puțin 32 de persoane au murit în inundațiile provocate de cele trei zile de ploi masive care au cuprins întreaga țară, potrivit bilanțului oficial. Circa 350.000 de persoane au rămas fără locuințe în urma inundațiilor.

Cea mai mare alunecare de teren înregistrată în ultimele zile a avut loc în apropierea orașului Aranayake marți după-amiază. Serviciile de intervenții au declarat că ajung cu greu în zonele cele mai afectate, fiind dificilă transportarea echipamentului de intervenție de mari dimensiuni.

„Am mobilizat 300 de ofițeri pentru a participa la operațiunile de salvare. Au reușit să salveze circa 150 de persoane noaptea trecută și au descoperit corpurile a 13 persoane în această dimineață”, a declarat Brig Jayanath Jayaweera, purtător de cuvânt al armatei, pentru BBC.

Alte trei corpuri au fost descoperite în localitatea Bulathkohupitiya, unde s-a produs o altă alunecare de teren, iar alte 16 persoane sunt date dispărute, a anunțat miercuri poliția locală.

Autoritățile din sudul Indiei – Sri Lanka se află la sud de India – au emis o alertă de inundații, în condițiile în care, potrivit estimărilor meteorologice, ploile masive ar urma să se îndrepte spre regiunile Chennai și Tamil Nadu, unde anul trecut au murit 280 de persoane în decurs de o lună de inundații puternice.