A comis un atac îngrozitor și a încercat să-și ascundă urmele printr-un incendiu, lăsându-și victima, încă vie, pradă flăcărilor. Astăzi, polițiștii l-au prins pe vinovat

Publicat: 14 09. 2015, 14:41

Parchetul de pe lângă Tribunalul Brașov a anunțat, luni, într-un comunicat de presă că un bărbat din comuna Măieruș a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru omor, fiind acuzat că l-a atacat cu toporul pe proprietarul unei locuințe din comună, apoi i-a incendiat casa, victima murind în incendiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, inculpatul a intrat în locuința victimei sale în noaptea de 4 spre 5 septembrie, de unde a furat mai multe produse alimentare și o pereche de mănuși. Hoțul s-a întors la aceeași locuință și în noaptea următoare și a intrat din nou în casă cu intenția de a fura bunuri de valoare.

„La intrarea în locuință, inculpatul s-a înarmat cu un topor găsit la fața locului pentru a riposta în cazul în care victima s-ar fi trezit și l-ar fi surprins. De asemenea, pentru a nu lăsa urme, inculpatul a purtat mănușile pe care le sustrăsese cu o noapte înainte”, a precizat procurorul Constantin Sandu, în comunicat.

Proprietarul locuinței a auzit zgomote în casă și s-a trezit din somn, moment în care l-a observat pe intrus. Acesta, deși ar fi putut fugi, l-a atacat pe proprietar cu toporul, lovindu-l de mai multe ori în zona feței, provocîndu-i multiple fracturi ale mandibulei, nasului și ale altor oase de la față, potrivit sursei citate.

Bărbatul și-a pierdut cunoștința în urma loviturilor primite, iar atacatorul a început să scotocească prin casă după bunuri de valoare. El a găsit sumele de 7.000 de euro, 400 de lei, precum și două telefoane mobile pe care și le-a însușit.

„Pentru a șterge urmele infracțiunii, inculpatul a incendiat imobilul victimei. Ulterior, inculpatul a părăsit imobilul cu bunurile sustrase. Victima, care încă nu decedase, a reușit să părăsească camera unde fusese lovită și să se refugieze într-o bucătărie anexă, unde a decedat, fiind găsită de organele de urmărire penală”, a adăugat procurorul Sandu.

Imobilul incendiat a ars parțial, iar focul ardea mocnit în momentul sosirii polițiștilor la fața locului.

După câteva zile de la incident, pe data de 11 septembrie, anchetatorii au reușit identificarea inculpatului, iar a doua zi s-au făcut percheziții la locuința acestuia și la alte locuințe pe care acesta le frecventa.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, duminică, la solicitarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brașov a emis un mandat de arestare pentru 30 de zile pe numele inculpatului.