A cumpărat o conservă de pate de curcan pentru că nu conținea E-uri, coloranți sau arome artificiale: ce surpriză a avut un brașovean când a ajuns acasă

Publicat: 18 09. 2014, 16:36

Șeful Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov, Sorin Susanu, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că instituția a fost sesizată, în urmă cu câteva zile, de un brașovean de 61 de ani care a reclamat că a găsit bucăți de tablă într-o conservă de pate de curcan pe care o cumpărase dintr-un hipermarket situat pe Calea București din Brașov.

„Este o situație inacceptabilă și extrem de periculoasă. Aceste bucăți sunt vizibile, dar dacă ar fi fost mai mici, puteau fi ingerate ușor de consumator și să ducă la grave probleme de sănătate”, a spus Susanu.

CJPC Brașov a făcut un control la hipermarketul respectiv de unde au fost ridicate aproximativ 40 de cutii din lotul în cauză, reprezentanții societății fiind amendați cu 5.000 de lei.

De asemenea, s-a dispus un control la producătorul pateului, o firmă din județul Sibiu, acesta riscând o amendă de până la 50.000 de lei, retragerea definitivă a lotului, precum și măsuri complementare.

Brașoveanul care a găsit bucățile de tablă în conserva de pate a spus că a cumpărat produsul pentru că se specifica pe etichetă că nu conține E-uri, coloranți sau arome artificiale.

„Am început să mănânc și supărarea a fost că am găsit aceste obiecte în pateu. Se putea întâmpla să înghit din tablă, dacă bucățile erau mai mici”, a spus bărbatul.