A murit în timp ce încerca să-și salveze soția să nu cadă în apă. Un elicopter SMURD a fost chemat, dar ieșise din tură de cinci minute

Publicat: 15 02. 2020, 22:30
Actualizat: 15 02. 2020, 22:34

Un bărbat în vârstă de 60 de ani a murit, sâmbătă, după ce a căzut în albia râului Tarcău, în încercarea de a-și salva soția să nu cadă de pe mal. Mai multe servicii de intervenție au fost mobilizate la fața locului. A fost solicitat și un elicopter SMURD, dar ieșise din program de cinci minute.

Tragedia a avut loc în localitatea Brateș, comuna Tarcău. Soția lui ar fi alunecat, el a tras-o, s-a dezechilibrat și a căzut de la aproximativ 15 metri.

Incidentul a fost anunțat prin apel la 112, sâmbătă, în jurul orei 15:30, iar la fața locului s-a deplasat o ambulanță din cadrul Serviciului de Ambulanță Neamț.

„La ora 15:34 a fost primul apel la „112”. A plecat un echipaj de la Bicaz, pentru că acolo avem stația cea mai apropiată de locul incidentului. La ora 15:57 a ajuns la caz.”, a declarat managerul SAJ Neamț, Dorice Albu, pentru MEDIAFAX.

Echipajul de pe ambulanță a constatat că victima este în stare gravă și nu poate fi scoasă din albia râului. Astfel, în jurul orei 16:00, au fost solicitați pompierii.

Echipajele Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț au ajuns la fața locului în jurul orei 16:40, au reușit să scoată bărbatul care se afla în stare de inconștiență și l-au predat echipajului de pe ambulanță.

„La locul solicitarii s-a deplasat un echipaj de pompieri pentru a scoate victima și a o preda la ambulanța SAJ. Persoana a fost scoasă din albia râului Tarcău și predată echipajului SAJ în stare de inconștiență.”, au transmis reprezentanții ISU Neamț.

Conform managerului SAJ Neamț, la ora 17:05 s-a solicitat un elicopter SMURD dar nu a putut fi trimis deoarece ieșise de cinci minute din program.

La ora 18:00, pacientul a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț, cu diagnosticul: comă de gradul IV, politraumatism prin cădere de la înălțime.

Potrivit unor surse medicale, la scurt timp după ce a ajuns la spital, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator și a decedat.