A pus pariu cu prietenii lui că nu îi e frică să se apropie de animale și a băgat mâna în cușca leilor. Ceea ce a urmat era previzibil

Publicat: 07 09. 2015, 16:30
Actualizat: 07 09. 2015, 19:08

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Sibiu, Elena Welter, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că incidentul a avut loc, duminică după-amiază, la circul din orașul Mediaș.

„Un copil de 11 ani din localitatea Târnava a mers la circ cu un grup de prieteni. Copilul a pătruns în zona interzisă din preajma cuștilor în care sunt leii, a băgat mâna într-o cușcă și a atins pe labă unul dintre animale, iar cel de-al doilea leu l-a zgâriat”, a declarat Elena Welter.

Potrivit acesteia, copilul a fost luat de către directorul circului și dus la spitalul din localitate.

„Copilul a fost pansat, dar nu a fost necesară internarea, fiind vorba doar de zgârieturi”, a mai declarat Elena Welter.

Conform acesteia, circul avea luate toate măsurile pentru evitarea unui astfel de incident, existând zona protejată, închisă în preajma cuștilor pentru animale. Copilul a sărit însă peste gardul de protecție și s-a apropiat de cuștile leilor.

Potrivit anchetatorilor, se pare că baiatul a sărit gardul și s-a apropiat de lei în urma unui pariu, pentru a le demonstra prietenilor că nu îi este teamă să se apropie de animale.

În urma incidentului, părinții copilului, care nu se aflau cu el, au fost amendați pentru nesupravegherea minorului.