Academia Română a desființat, după nici 24 de ore, Comisia care trebuia să analizeze cazul de plagiat al lui Ioan Mang: „Misiunea noastră s-a încheiat”

Publicat: 17 05. 2012, 11:05
Actualizat: 18 05. 2012, 21:07

Academia Română a desființat Comisia care trebuia să analizeze cazul de plagiat de care era acuzat fostul ministru al Educației, a declarat, miercuri, Ionel Haiduc, pentru Agerpres.

„Misiunea noastră s-a încheiat. Practic, această comisie nici nu a apucat să lucreze, pentru că ieri am înființat-o și azi colegii mei trebuiau să înceapă analizarea acestui caz”, a declarat președintele Academiei Române, Ionel Haiduc.

Președintele Academiei a explicat că acest caz trebuie încredințat Comisiei de Etică de la Autoritatea Națională pentru cercetare Științifică, având în vedere că profesorul nu mai ocupă funcția de ministru.

La rugămintea premierului Victor Ponta, președintele Academiei Române a întocmit, marți, o comisie formată din trei specialiști în inginerie și informatică care să analizeze lucrările prof. univ. Ioan Mang și ale autoritorilor ce ar fi putut fi plagiați.