ACCIDENT APUSENI. Familia Aurei Ion se constituie ca parte civilă în dosarul privind accidentul din Apuseni

Publicat: 21 03. 2014, 15:30
Actualizat: 02 09. 2019, 21:28

Părinții și sora Aurei Ion, studenta moartă în accidentul din 20 ianuarie, în care și-a pierdut viața și pilotul Adrian Iovan, au fost audiați astăzi la Parchet și urmează să se constituie ca parte civilă în dosarul deschis după tragedia din munții Apuseni.

Mariana Ciucă, sora studentei Aura Ion, a declarat la ieșirea de la Parchet că familia sa se va constui ca parte civilă în dosarul prinvind accidentul din Munții Apuseni pentru că vrea să se afle adevărul și numai astfel avocații pot avea acces la dosar. Deocamdată, familia nu a cerut despăgubiri, a mai spus aceasta.

„A fost foarte dureros să iei contact cu pozele, cu declarațiile, necropsia. Tata nu a reușit să vorbească prea mult. A ieșit din sală plângând. Mama a reușit să se adune și le-a spus procurorilor că Aura l-a sunat pe tata în acea zi și l-a anunțat că va pleca și că în curând va rămâne fără baterie la telefon”, a povestit sora Aurei Ion.

În opinia sa, autoritățile implicate în misiunea de salvare sunt vinovate pentru moartea Aurei Ion.

Pilotul Adrian Iovan și studenta Aurelia Ion și-au pierdut viața în accidentul aviatic produs în 20 ianuarie, în Munții Apuseni, într-o zonă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la granița dintre județele Cluj și Alba. În accident au fost răniți copilotul Răzvan Petrescu și medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul „Sfânta Maria” și Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuș, județul Bihor.

Echipa medicală din avion mergea de la București la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral.

Epava avionului și victimele au fost găsite de trei localnici, după căutări care au durat aproximativ cinci ore și la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițiști, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munții Apuseni și localnici.
În urma accidentului aviatic, secretarul de stat din Ministerul de Interne Constantin Chiper a fost demis, în timp ce directorul general și directorul de operațiuni ai ROMATSA au demisionat. De asemenea, Ion Burlui a demisionat de la conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Tot în urma accidentului aviatic a demisionat din funcție și fostul ministru liberal de Interne Radu Stroe, care declara că la MAI nu s-a organizat celulă de criză și că regretă că tragedia a avut loc în mandatul său.