Accident cu două ambulanțe la Vaslui. Ce s-a întâmplat cu gravida transportată într-una din mașini

Publicat: 08 01. 2016, 13:59

Potrivit reprezentanților Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Vaslui, tânăra a născut în ambulanță, la câteva sute de metri de Spitalul Județean de Urgență Vaslui, fiind ajutată de o asistentă și de șoferul autosanitarei.

Femeia însărcinată fusese preluată de ambulanță de la locuința sa din comuna Bălteni și urma să fie transportată la SJU Vaslui. Pe drum însă, autosanitara a fost implicată într-un accident rutier, fiind lovită de o altă ambulanță.

„Dacă o autosanitară este implicată într-un accident, iar avariile la mașină nu împiedică continuarea misiunii, atunci șoferul are obligația să reia drumul până la spital, ceea ce s-a întâmplat și în cazul de față. Însă, în momentul în care s-a constatat că femeia va naște, echipajul medical a oprit autosanitara, conform protocolului, și a moșit-o pe tânără, care a născut un băiețel sănătos. Ulterior, au întocmit fișa pentru nou-născut, pe care l-au predat, împreună cu mama sa, la spital”, a declarat, vineri, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Ulterior, șoferul ambulanței a mers la Poliție pentru a anunța accidentul, în vederea stabilirii împrejurărilor în care acesta a avut loc.

Potrivit declarațiilor șoferului, autosanitara, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune, a fost lovită la una din roțile din spate de o altă ambulanță, într-o intersecție din Bălteni.