Accident grav în Bistrița după ce șoferul unui camion a intrat pe contrasens într-un autobuz: O persoană decedată și alte 8 rănite în urma coliziunii

Publicat: 09 02. 2020, 08:46
Actualizat: 09 02. 2020, 08:48

O persoană a murit, iar alte opt au fost rănite în accidentul care a avut loc duminică dimineaţă pe DN 15A, localitatea Galaţii Bistriţei, în judeţul Bistriţa-Năsăud. Potrivit Poliţiei, accidentul s-a produs după ce şoferul unui camion a intrat pe contrasens şi a lovit frontal un autobuz în care se aflau opt persoane.

Persoana decedată, un bărbat în vârstă de 53 de ani, era șoferul camionului, potrivit autorităților.

ISU Bistriţa-Năsăud anunţă că o persoană a murit în urma accidentului produs după ce un camion şi un autobuz s-au ciocnit. Alte opt persoane au fost rănite, din care cinci sunt transportate la UPU.

La locul accidentului s-a deplasat mai multe echipaje SMURD şi de descarcerare, dar şi ale Serviciului de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud.

„Conform primelor date, şoferul unei autoutilitare care circula pe direcţia Bistriţa-Reghin, la intrarea în localitatea Galaţii Bistriţei ar pătruns pe contrasens pentru a evita insula de reducere a vitezei şi a intrat în coliziune frontală cu un autobuz care circula regulamentar, din sens opus”, au anunţat reprezentanţii IPJ Bistriţa-Năsăud.

La faţa locului intervin echipaje de la Serviciul Rutier şi criminalişti care efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Circulaţia pe Drumul Naţional 15A, care leagă Bistriţa-Năsăud de Mureş, este blocată. Poliţiştii sunt la faţa locului şi fac cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care a avut loc accidentul.

Traficul în zonă este blocat, iar circulaţia rutieră între Bistriţa şi Reghin a fost deviată pe ruta DJ 154: Sărata-Monor-Batos-Reghin, iar pe direcţia Teaca-Bistriţa pe ruta DJ 151: Teaca-Pintic-Posmuş-Şieu- Sărata.

„Rugăm participanții la trafic să respecte indicațiile polițiștilor care acționează și dirijează circulația în zonă”, informează autoritățile.