Accident tragic în Neamț | A fost declanșat planul roșu de intervenție după ce un microbuz cu nouă bărbați s-a răsturnat: două victime și mai mulți răniți

Publicat: 23 12. 2019, 09:33

În noaptea de 22 spre 23 decembrie, în județul Neamț a fost declanșat Planul Roșu de intervenție după ce microbuzul cu nouă bărbați a fost implicat într-un accident pe DN 15D, în localitatea Poienari.

Se pare că microbuzul venea de la Londra și se deplasa spre Vaslui.

„La fața locului s-au deplasat: un ofițer și 22 subofițeri cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare grea, trei ambulanțe SMURD”, precum și patru echipaje de la Serviciul de ambulanță, potrivit autorităților.

În urmă accidentului au rezultat nouă victime din care șapte au fost transportate la CPU Roman. Șase pasageri au prezentat mai multe contuzii, o persoană se afla în comă în urma unui trumatism cranian frontal iar două persoane au fost declarate decedate la locul accidentului.

Din cei nouă ocupanți, trei au fost scoși din microbuz de către participanții la trafic, trei au fost extrași de primele forțe ajunse de la Detașamentul de pompieri Roman – Punctul de lucru Poienari iar  erau încarcerate.

Pasagerii au vârste cuprinse între 29 și 51 de ani. 

Poliția Neamț a informat că microbuzul era condus de un tânăr de 29 de ani din Vaslui, care într-o succesiune de curbe nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul și s-a izbit frontal de un copac.

Șoferul nu consumase băuturi alcoolice.