Achitare pentru Toni Greblă în dosarul ferma de struți

Publicat: 11 05. 2018, 20:03

This browser does not support the video element.

Instanța supremă a decis, vineri, achitarea fostului judecător al Curții Constituționale Toni Greblă, în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influență, fals în acte și coordonarea unui grup infracțional. Decizia magistraților nu este definitivă.

„Soluția era, după părerea mea, cea firească, iar judecătorii dovedesc tot mai mult că judecă după probele de la dosar, după faptele comise de oameni și nu după ținte stabilite pe traseul SRI- DNA. După o activitatea de 35 de ani am fost nevoit să întrerup orice activitate pentru că mi-au spus să nu iau legătura cu nimeni”, a declarat Toni Greblă, la Antena 3.

Întrebat dacă a fost țintă din cauza legilor Big Brother pe care urma să se pronunțe CCR, Greblă a afirmat: „Coldea și alții de la SRI împreună cu DNA au simțit că legile Big Brother le erau foarte utile pentru a face execuții sumare și au fost supărați pe acest lucru. Efortul de investiție în aparatură și programe adecvate era de peste 200 mil de dolari, atfel încât să dea un exemplu CCR și exemplul l-au dat prin mine”.

Fostul magistrat CCR a mai spus că cel mai mult l-a deranjat faptul că a fost plimbat în cătușe și că întreg dosarul i-a afectat familia. În 2015, Toni Greblă a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA.

La ultimul termen, procurorii DNA au cerut închisoare cu executare pentru fostul senator și judecător CCR, Toni Greblă, acuzat de infracțiuni de trafic de influență, fals în declarații și constituire de grup infacțional organizat.